fredag 19. oktober 2012

Å vinne i lotto.Akkurat denne uka føler jeg meg som verdens heldigste! Jeg har i mange år hatt fullstendig dilla på lamper, spesielt retrolamper av ulike slag. Favoritten er uten tvil tivolilampa, som prydet mange norske hjem på 50 og 60 tallet. Etter hvert er lampa blitt et yndet samleobjekt blant oss lampeelskere og er ikke lenger like lett å få tak i. Det vil si…. hvis man ikke har en god kollega som rydder på hytta, og har bestemt seg for å kvitte seg med ”hårtørrern” hun lekte med som barn! ”Om ikke jeg som liker gamle lamper kanskje kunne være interessert i den gamle og innrøyka lampa mon tro?”. O´ hjertebank, hjertebank, hjertebank! I går ankom skatten og er allerede innvilget en solid hjerteplass i huset. 
Så, her sitter jeg en stille ettermiddagsstund, ved et opplyst kjøkkenbord og kjenner på gleden og takknemligheten. Forøvrig vet jeg ikke hvem av oss det skinner mest av akkurat nå, - lampa eller meg…..!5 kommentarer:

 1. Nyderlig, denne hadde vi hjemme og den ble vel kastet på 70-tallet. Jeg gråter nesten ved tanken.

  SvarSlett
  Svar
  1. Åh, nei! Så tragisk at lampa gikk dukken! Kanskje den havnet i en container og var så heldig at den ble plukket opp av en glad forbipasserende? Hehe.... ;-) Det er jo lov å håpe! Lykke til i jakten på ny lampe!

   Slett
 2. skjønner at du stråler av lykke over denne lampen! Ikke bare er den utrolig kul men den gir et himmla bra lys òg med sine tre "hårfønere";)! Jeg fant ikke den gamle utgaven noen sted siden den er så innmari poppis men dermed gikk vi til innkjøp av den nye utgaven av denne lampen:) Den er i tre farger: den ene skjermen er hvit, den andre beige og den tredje lys rosa. Skal lage et innlegg om resten av stuen snart så da får du ta deg en titt innom;)! God søndag fra neri kunst:)!

  SvarSlett
 3. Hei!
  Jeg har en slik tivolilampe fra 50-tallet som jeg vurderer å legge ut for salg.
  Det jeg lurer på er om du vet hvor mye den er verdt (sånn ca. pris) slik at jeg ikke blir lurt og selger den for mindre enn hva den er verdt. :)

  SvarSlett