tirsdag 11. desember 2012

På Salongbordet mitt i dag.

Å pynte til jul behøver ikke nødvendigvis koste skjorta. I alle fall ikke om man har litt flaks! En tur til skrothandleren og den lokale Fretexbutikken resulterte i dette scoopet:
Et naturlig slitt og preget teakfat, to avdankede lysestaker i messing (hvem hadde vel noensinne trodd at dét skulle bli trendy igjen?!), en liten glassbolle i lyse bruntoner og til slutt men ikke minst... den vakreste sorte MOKKAKOPPEN, som formelig lyste mot meg i andre enden av lokalet!
Med et relativt trenet øye for lukrative lopper løp jeg det babyseler, glatte gummistøvler og en bleikfeit mammapermisjonskropp kunne tåle! Trimmen gav avkastning og koppen ble min for den utrolige sum av kun 35 kroner! 
Ett skritt nærmere pyntet jul i Salongen.
Hva har du på stuebordet ditt i dag? 

13 kommentarer:

 1. Heisan Beate
  Så koselig brett med skjønne ting. Mokkakoppen var jo fantastisk og kledde alle de andre fine tingene.
  Ser ut som en livsnyter som har ordnet brettet; stearinlys, kaffe og nøtter/sjokolade.
  På salongbordet mitt akkurat nå er det adventsstake med to tente lys, et gammelt plett-stettefat arvet av svigerfar fylt med gamle julekuler samt kaffekopp. Kveldsmaten er ryddet bort og Gutta Boys er akkurat krøpet opp i sengene sine.
  Lun kveld til deg og morsom morgendag!
  Klem fra Kaspara, utestengt fra Tørrkakenes Landsforening.

  SvarSlett
  Svar
  1. Takk for koselig hilsen! :-) Plett-stettefat med gamle julekuler hørtes ut som en veldig koselig juleidé! Likte også godt innlegget ditt der du viser bilder av wasabitreet med utvalgte dager "med noe spesielt på programmet", var det ikke det du skrev mon tro? En GENIAL måte å "dysse ned" deler av kalenderhysteriet, samtidig som det jo bidrar til å fremheve sosial aktivitet og gode møter, i det som jo fort lett kan bli en hektisk førjulstid. Ergo: Psykologen fryder seg vettu og tar med seg pedagogens gode, geniale og konkrete tips til måter å fremheve det relasjonelle i julen.

   Slett
 2. Flotte funn alle disse, Fretex er toppen altså:)
  Jeg har alltid en samling messinglysestaker på stuebordet til jul, de er så vakre når de er nypussede:) Her i huset er vi rampete i år, så ingen adventsstake på stuebordet heller:)Pynter ikke til jul før 23.desember vi, men jeg skal snikinnføre litt pynt ila neste uke:) Liker Rudolf under her:)
  Klem fra Trine:)

  SvarSlett
  Svar
  1. Hei, Trine! Så godt å høre at det ikke bare er jeg som tyr til messingstakene til jul, hehe! Og lykke til med snikinnføringen av pynt i løpet av uka. Kanskje er vi så heldige å få sniktitte litt på det på bloggen din også? Rudolf hilser tilbake! :-) God onsdag til deg.

   Slett
 3. Dette var nydelig:))! Og svart, gull, teak og lysestakene! Wow, må si fretex følger med i hva som er trendy nå i julen;) Og VELDIG festlig og godt beskrevet med mamma kroppen som løper mot den store gullmedaljen (koppen(!)9 med baby i babysele *ler*! Kjenner meg igjen i det å se noe på en brukthandel som bare strrrååååler mot deg og det å bare kaste seg over det før noen andre merker at den stråler;)! GOd førjulstid til deg:)!

  SvarSlett
  Svar
  1. Så koselig at du liker selvironien min, Iren. Det verste er at det er sant, - du skulle virkelig sett meg der jeg løp av gårde og albuet meg frem mellom reoler og gamle tanter. Så IKKE bra ut, knis! God førjul til deg i julestua også.

   Slett
 4. Så flotte kupp du har gjort, skjønner godt at du løp for å få tak i den fine koppen! Kjenner meg i gjen, når jeg får øye på noe blir jeg sååå redd for at noen andre kal ha sett det samme og skal få tak i tingen før meg, men ofte er dert ingen andre i butikken som bryr seg om " min" skatt, hihi ;-)

  Synd med den lampen din da, kjedelig når ting ikke virker....meeeen det går an å skifte ledning og sånn pæreholder på lampen om det er der feilen ligger, litt mer arbeid da... Takk for gode ord om lampen min!

  Ser du er psykolog, snuste på det studiet jeg også, men så ble det juss. Kanskje jeg får satt meg på skolebenken igjen når barna er større, frister liksom fortsatt litt det psykologistudiet ;-)

  Ha en fin-fin ettermiddag!

  SvarSlett
  Svar
  1. Så gøy at du er så glad i faget mitt! :-) Psykologistudiet kan anbefales på det varmeste! Har ikke angret en dag på at jeg ble psykolog. Er jo myyye teori og lesing på juss også. Mange blir overrasket over hvor teoretisk psykologifaget er, - men, da er jo du allerede godt beredt i så måte. Enn så lenge får du boltre deg med kreativiteten og livslysten, mye god, viktig og positiv psykologi i det skal jeg si deg!

   Slett
 5. Stilig, bra innkjøp! Gleder meg til neste loppemarked sesong allerede:)

  SvarSlett
 6. Vakkert bilde av fine ting i sort og gull. Skrollet med nedover og leste innlegget om og ta vare deg selv. Interessant lesing, og det jeg liker med bloggen din at du balanser litt psykologi i det. Dynamikk, rett og slett! Og det har vi alle godt av, og dette er tema som fenger en mystisk Lisette;);) hehe

  SvarSlett
  Svar
  1. Så hyggelig at du liker vinklingen min, Lisette. Foreløpig har det jo blitt aller mest interiør og ikke fult så mye psykologi og interiørpsykologi på bloggen min, men det KOMMER! :-) Planlegger å skrive mer om psykologiske prosesser og aspekter ved blogging og kreativitet etterhvert, så da vil du kanskje like det også? Spennende og gøy er det i alle fall. Merker at det gjør noe godt med meg, og at jeg blir gladere av å blogge - rett og slett. Godt å merke for en fersking i bloggverden, som meg. Lykke til, du mystiker av en Lisette! :-) Gleder meg til å følge bloggen din videre og skjønne mer at hva du legger i nettopp det...

   Slett
  2. Gleder meg, for dette er tema jeg liker;) Og ja, blogging er påfyll av energibegeret:=)

   Slett
 7. Nyydelig!

  Og tuuusen takk for veldig koselig kommentar hos meg :) Sånt setter jeg stor pris på!
  Legger meg til som følger og gleder meg til å se mer :)

  Klem fra Stine

  SvarSlett