lørdag 5. januar 2013

Extreme lampe makeover - inspirert av Hege in France.

Det er slett ingen overdrivelse at jeg er fullstendig hekta på lamper! Et velde av skjermer, lampeføtter, ledninger, stikkontakter og pærer handles kontinuerlig inn. Denne uken fikk jeg nok en lampeidé da jeg svippet innom den skjønne og inspirerende bloggen til Hege in France;
Vakkert stilleben med sort lampefot i mattsort glans med ribbet og minimalistisk lampeskjerm (Foto: Hege in France).
(Foto: Hege in France).
Det slo meg at noe lignende hadde passet perfekt på stuebordet mitt, som lenge har manglet egnet lys. Med komplett lampefeber gikk turen på vanvittige glattisen til "Skrot-Tor", hvorpå jeg kom hjem med en massiv lampefot og et par potensielle lampeskjermer (klare til stripping og spraylakkering, stakkars...). Det hele til den nette sum av kun 50 kroner!
Lampen fikk seg en dose sort spraymaling på boks, ny sort ledning og påmontert jordet stikkontakt.
Er selv fornøyd med det endelige resultatet! Synes den passet godt på det nymalte lille sorte bordet mitt.
Ettersom gull fremdeles er hot hot hot i interiørbildet, lot jeg det være igjen en liten gullkant nederst på lampa, som jeg lot være å spraye. 
Voila! Salongvertinnen er fornøyd, - og det ble jommen meg salongverten også faktisk! Så gjenstår det bare å se hvor lenge lampen får bli stående denne gang, før den på ny får konkurranse av et eller annet mer eller mindre vellykket loppefunn...

17 kommentarer:

 1. Hei på deg, så koselig blogg du har, gleder meg til å lese mere;) Klem Wilhelmine

  SvarSlett
  Svar
  1. Hei på deg, Wilhelmine! Tusen takk skal du ha altså! Veier jo tungt å få hilsen fra en skikkelig "blogg-ringrev" som deg! Så hyggelig at du tok deg tid til å legge igjen et lite spor hos en fersking som meg! :-) Du har en veldig inspirerende og vakker blogg selv, - som jeg har vært innom mange mange ganger allerede! Riktig godt nytt år til deg! Gleder meg til å følge deg videre! Da blogges vi da - rett og slett! :-)

   Slett
 2. Den lampa er kjempefin med lakk og svart ledning:) Det skal jo ofte så lite til før ting blir helt nye:)Jeg har, som deg, fullstendig lampedilla:) Kjøper ofte lamper i alle bruktbutikker som er tilgjengelig, har ei tivolilampe i kjelleren som skal pusses opp:) Gleder meg til å starte prosjektet:)
  Fin helg til deg:)
  Trine:)

  SvarSlett
  Svar
  1. Hei, Trine! Så koselig at du likte lampa mi, - må vel kanskje en med lampedilla til for å like et spass originalt klenodium ja, hehe! Og heldige, heldige deg som har en tivolilampe i kjelleren som skal pussess opp! Jeg tror med hånda på hjertet jeg må si at tivoloiamper er noe av det vakreste jeg vet innen lampeverden. Skjønt, i det siste har jeg jommen begynt å like mer moderne lamper også (hadde jeg sannelig ikke trodd, etter å ha vært retrofrelst på lampefronten så lenge jeg kan huske). Men, ting er i endring og det er spennende! Da regner jeg med at vi har et blogginnlegg i vente når den gamle tivolilampa er pusset opp? Gleder meg allerede! Godt nyttår til deg! Hilsen fra Beate

   Slett
 3. Svar
  1. Tusen takk for det! Ble veldig fornøyd selv også. Nå har lampa fått lyse opp stua i noen dager allerede, og blir nok stående en god stund til. Helt til nok et nytt loppevrak dukker opp, hehe! Hilsen fra Beate

   Slett
 4. For en fantastisk lampe Beate. Så god ide! Likte spesielt godt gulldetaljen ved at du lot være å spraye nederst delen! Love it! Anne- Heidi

  SvarSlett
 5. Heisan Beate
  Lampen ble superfin! Jeg likte den veldig godt sort. Jeg hadde mange lampe-makeover på gang for noen år siden og har nå vært pensjonert lampe-makeover-kreatør i lang tid. Nå ble jeg veldig inspirert! Jeg begynte å se for meg dyp-grå lamper osv. Jeg er inne i en grå periode men må ha noen små farge-tilskudd.
  Glad helg til deg!
  Klem fra Kaspara

  SvarSlett
 6. Hei Beate,
  så stilig den ble! Lekker med gullkant også.
  Veldig glad jeg kunne inspirere. Gjorde akkurat
  det samme som deg. Moro å få noe unike ikke sant?!
  Takk for at du linker
  ha en fin dag
  klem Hege x

  SvarSlett
 7. o kreativt kick her inne!! Den lampa ble superfin! Også synes jeg det var kult du beholdt litt av gullet:)! Jeg har en veldig greie med lamper jeg òg. Det er nr 1 tingen jeg kaster meg over når jeg er på brukthandelen over elva her. Og da spesielt lampeskjermer. Har lyst å bare henge de i vinduer og i trappa og overalt egentlig *ler*:)
  Gleder meg til mer kreative påfunn fra deg dette året:)! Klem fra Iren:)

  SvarSlett
 8. Heisan Beate
  Der var den tøffe lampa igjen! Takk for at du påminner meg om utløpsdatoen for stemming il Vixen Blog Awards. Jeg hadde helt glemt denne datoen jeg, hi,hi.
  Så morsomt at du er spent på mine vegne! Jeg har ingen store forhåpninger, det er mange dyktige semifinalister. Kommer kanskje litt an på om man liker farger eller ei. Tror det bare er to av oss som putter en del farger inn i interiøret.
  Nå skal vi snart rusle ned til svigerfar som byr på reinsdyrstek. Far i huset har bursdag i dag og svigerfar kokkelerer. Veldig søtt av han!
  Fine dager til deg,Beate!
  Klemmer fra Kaspara

  SvarSlett
  Svar
  1. Ja, det blir virkelig spennende å se. Skulle du være så heldig å vinne tror jeg nettopp det ville være på grunn av det litt vågale(?) men samtidig balanserte og velkomponerte fargevalget ditt. Mange går jo nettopp for det mer "enkle" og mainstreame valget på fargepaletten (meg selv inkludert, hehe). Men, trendene for 2013 skal visstnok legge mer vekt på det personlige uttrykket og kombinasjonen av ulike former for interiør, så der ligger du i alle fall godt an allerede, hehe! :-)

   Slett
 9. Kjære Beate:)! TUSEN TAKK for dine kjempe koselige kommentarer på bloggen min:)! Det var skikkelig oppmuntrende å høre du likte forandringene på bloggen. Den har vært underveis hele tiden sånn i utseende med litt sånne midlertidige løsninger. Men nå kjenner jeg at jeg begynner å lande litt på hvordan den er blitt. Så veldig koselig med gode ord fra deg om det og jeg tar det til meg:).

  Så komiskt at bildet av cupcakes bryllupskaken forstyrret "husfreden" slik at du kanskje ender med å bake i kveld, selv om du er alt for trøtt til å bake *hihi*. Kjenner til det der altså! Elsker kaker selv:)!

  Ja, jeg har fått knipset litt med det nye kameraet mitt:) Veldig morro! Og Sid stiller fortsatt villig opp som fotomodell så da har jeg noe å bryne meg på *ler*:) Vi blogges Beate! God klem fra Iren:))

  SvarSlett
 10. Oi, oi... så fin! Sånn fikk jeg også lyst til å lage :) Mange god tips å hente her i Bloggeland altså...
  Ønsker deg en fin kveld og takk for fine ord inne hos meg - jeg blir så glad :)
  Klem Lene

  SvarSlett
 11. Super flot.. Den må jeg kopiere så snart loppesæsonen starter.. :D

  SvarSlett