torsdag 12. juni 2014

Om vennskap og livets magi...


Vanligvis handler denne bloggen mest om interiør og oppussingsprosjekter og mindre om hverdagsliv og psykologi. Ikke for det, - jeg legger stadig igjen masse av min identitet og den jeg opplever at jeg ér i sånne kreative prosesser. Likevel, - i dag føler jeg for å poste et personlig innlegg av den litt mer eksistensielle, livsnære sorten. Jeg er nemlig et digert (i ordets rette forstand om dagen), vandrende vitne om livets mirakel for tida! Dere som har fulgt meg en stund vet at vi venter vårt andre barn nå i løpet av de nærmeste ukene. Oops! Vi snakker uker ja, ikke måneder. En god realitetsorientering å se det sort på hvitt her nå kjenner jeg.    
Det har vært noen fine måneder med god helse jeg har lagt bak meg. Og jeg har båret frem begge mine barn med en kombinasjon av usigelig undring, ærbødighet og fascinasjon over livets under. Hver gang. Kjent små føtter sparke seg vei og vokse til et komplett, levende  og robust lite menneske. Forundret meg over og latt meg fascinere av hvordan små celler kan finne det for godt å slå seg i hop, dele seg, igjen og igjen, på akkurat den nødvendige og bestemte måten, vandre til forutbestemte plasser, slå seg ned og bli til vår kommende lille Isak, som han skal hete. Det er til å bli fullstendig religiøs av. Ferdig snakka!

Likevel. Om graviditet kan sies så mangt dere… Ikke minst på sommerstid! I nærmere 30 graders hete! Med en skjønn men høyenergisk 2- åring hakk i hel. Og svimlende lavt blodtrykk. Og søvnløse netter. Og som kjent: uten bad og toalett inntil nylig. Ja, det er i slike stunder du virkelig vet å verdsette heiarop fra sidelinja. Så, kjære Mari, unike venninna mi, dette blogginnlegget er viet til deg! TUSEN, TUSEN TAKK FOR TIDENES MEST FANTASTISKE, OPPMUNTRENDE OG KREATIVE BARSELPAKKEKALENDER!

I pinsa ankom nemlig en sprengt goodiebag på døra, fylt med de søteste små lyseblå pakker og koselige hilsener. Personlige og gjennomtenkte, til både liten og stor, enhver anledning - og emosjonelle sinnstilstand, hoho (ingen tvil om at du kjenner meg godt nå etterhvert!).
Den generøse posen minner meg ikke bare om livets mirakel her jeg sitter, strandet som en hvalross, men også om viktigheten av gode vennskap. Om det å omgi seg med utvalgte mennesker hvor sjela´ jevnlig kan møtes og få kvalitativ påfyll.  Om det å kjenne seg sett, anerkjent, speilet og forstått. 

Akkurat i dag kjenner jeg meg så dypt velsignet over å ha nettopp dette i livet mitt, at jeg fikk lyst å dele noe av gleden med dere!

HA GODE OG BERIKENDE DAGER, FOLKENS! Her helles kaffe i koppen og dagens pakke fra posen er allerede valgt ut. Tror det må bli denne: "til en dag med sol og kaffekoppen i hagen".  

7 kommentarer:

 1. Så fantastisk innlegg, og for en nydelig venninne! Kos deg i sola med kaffen :-)

  SvarSlett
 2. Så flotte tanker :)
  Herlig venninne og veldig kreativt påfunn :)
  For å gi bort en slik gave må man nok ha erfaring med hva som kan vente deg i framtiden, men ideen var kjempe god.
  Selv har jeg også snart termin, gleder meg masse, og forventer gleder, sorger, usikkerhet, mestring og alt man kan tenke seg. Vårt første barn og en helt ny hverdag starter snart, for dere også :)
  Lykke til videre, all lykke og hell.
  Elin

  SvarSlett
 3. Åååå fantastisk❤️lykke til med siste rest,kjenner eg gleder meg stort til å bli ferdig,6 veker igjen her:)

  Fine kveld til deg!
  Klem fra Lillian

  SvarSlett
 4. for en nydelig presang - med omtanke og kjærlighet i hver centimeter.
  nyt den nå og minnene om den senere.
  kjekke folk får kjekke venner
  håper vi treffes en gang :)
  stor klem herfra

  SvarSlett
 5. Kjære Beate, alldeles overveldet over innlegget ditt! Tusen takk for alle vakre ord!! Kalenderen er deg å så vel unnt, og det skal sies at "noen" inspirerte kraftig med den fantastiske adventskalenderen jeg fikk som høygravid i desember! Hurra for gode venner, og hurra for lille I som har slått seg ned i en sjeldent fin mamma!

  SvarSlett
 6. Heisan Beate
  For en helt fantastisk Mari-venninne du har! Dette ligger det jammen meg litt av en jobb bak, virkelig rørende og nydelig omtanke!!! Av Marihilsen over her, skjønner jeg at du også har gjort noe lignende.
  Så artig å høre hvilket guttenavn dere har landet på! Fint navn!
  Spennende tider nå! Ønsker deg gode dager! Klemmer fra Kaspara

  SvarSlett