lørdag 31. januar 2015

I mellomtiden...

… mens jeg klør i fingrene etter å knipse bilder av et glinsende og ferdigstilt kjøkken, må dere nøye dere med noen detaljer så lenge. En gedigen "misforståelse" (mild underdrivelse) mellom oss og KVIK har nemlig ført til at kjøkkenet er blitt flere uker forsinket. 
For å gjøre en lang og trettbar historie kort: denne uken ankom to dejlige drenge fra Dansk Køkkenplade Sørvis. Langveisfra og ens ærend for å sveise inn 20 cm ekstra på den nye benkeplaten vår. Jadda, det er faktisk mulig. Flott ble det! Og dyrt...
Enkelte av familiemedlemmene har heldigvis frustrert seg mindre over hullet i benkeplaten enn salongvertinnen :-)
I mellomtiden har vi pusset opp en gammel Poul Cadovius stringhylle, som salongfruen har hatt liggende, godt bevart i kjelleren, i alt for lang tid. 
For hvilken skatt av en hylle dere! Eller hur? Jeg simpelthen elsker fargen på det varme teaktreverket, og synes det ble så fin kontrast til en ellers hvit og minimalistisk innredning.
Royal Stringsystemet kom opprinnelig i flere fleksible varianter. Vi har vært så gær´ne at vi har skåret fra hverandre vårt, for å få det til å passe inn over kjøkkenbenken. Egentlig ser det ut som noe ala denne:
Kilde Pinterest.
Kilde: Pinterest
Med på lasset fra kjelleren ble også min gamle kokebok fra 1980 tallet. 
Oppdatert kan jeg ikke akkurat påstå at den er, men noen nostalgiske oppskrifter fra skolekjøkkentida fant jeg da.
I går ble det derfor varm kardemommekake, stooore stykker og påfølgende sukkerbonansa på en bleikfeit mammapermisjonskropp. Gjorde godt skal jeg si!
Flere eksotiske oppskrifter på et dampende nytt kjøkken, kommer formodentlig i løpet av kort tid.
Enn så lenge ønsker jeg dere alle en riktig god og kulinarisk helg!

2 kommentarer: