fredag 16. november 2012

Hvordan tar du vare på deg selv?


For en tid tilbake leste jeg et innlegg på bloggen til en bekjent av meg om det å ”ta vare på seg selv”. Et velkjent uttrykk som ofte lett kan bli en ”standardfrase”, uten det helt konkrete innholdet kanskje? 

Blogginnlegget gjorde inntrykk på meg. Det slo meg at jeg ofte dveler ved dette temaet i terapitimer med pasienter, men er langt dårligere til å jevnlig ta temperaturen på hva jeg selv kan trenge. Nå skal det sies, at jeg absolutt har gått mange skritt oppigjennom, hvor jeg virkelig har prioritert meg selv og viktige prosjekter i eget liv, men likevel… Det som ga meg energi for en tid tilbake, er kanskje noe annet enn det jeg trenger der jeg er nå om dagen? 

Etter at jeg ble mamma for drøye 7 måneder siden, har denne tematikken presset seg på med fornyet kraft. Tiden er blitt mer dyrebar og jeg må velge mine energikilder med større omhu. Enden på visa ble at jeg satt meg ned og skrev en oppdatert liste over ting jeg liker å gjøre. Ting som gir meg energi, fremfor å frarøve meg energi. Å starte denne bloggen var et konkret utslag av denne bevisstgjøringen faktisk. Interiør og foto er blitt en ny og enda større hobby. Jeg sier som anmagritt "Det å ta bilder, arrangere, style og dille på er blitt noe av det beste jeg vet!"
 Så, her sitter jeg, - en stille fredags formiddag. Skriver blogg, drikker kaffe, pusler med bilder - og tar vare på meg selv.  Rett og slett. Det kjennes godt. Så får heller oppvasken vente…. 

Hvilke planer har du for å fylle opp din energikonto i dag?

Legger ved linken til bloggen jeg nevnte ovenfor. 
Virkelig vel verdt å lese!13 kommentarer:

 1. Åh du vakre vene! Takk for fine ord. Og du har så rett. Det ER virkelig viktig å dvele ved hva det er man kan gjøre for å ta vare på seg selv. Sånn virkelig fylle på med energi og glede.

  Ha en fin fredag, Beate.
  Mange klemmer fra meg.

  SvarSlett
  Svar
  1. Takk selv for inspirasjon, An-Magritt! :-) Og riktig riktig god helg til deg også. Regner med at det blir pizzaverksted, ostepop og smuler i sofaen i kveld også? Hehe....

   Slett
  2. Fine Beate og An-Magritt :)
   Selvfølgelig har dere gjort bekjentskap! Ble bare så glad når jeg oppdaget det :) Nå har du to å besøke når du kommer til Skien An-Magritt, skulle gjerne sittet med en god kopp kaffe og skravlet med dere.
   God søndagskveld og natt jenter!
   Klemmer fra Jeanette

   Slett
  3. Det høres ut som en veldig, veldig koselig og god ide, Jeanette! ! :-) Hva med en aldri så liten og uformell innvielse av låven med tid og stund, for eksempel? klem til dere begge fra meg.

   Slett
  4. Du leste mine tanker Beate :) I disse dager males gulv og kjøkken og bad er under bestilling! åååå....som jeg gleder meg! Men før den tid har vi en date Beate ;) klemmer tilbake

   Slett
  5. Oi, oi, oi, Jeanette! Spennende dager i låven forstår jeg! Skal bli så gøy å se når kjøkkenet og badet er på plass. Jeg sikler fullstendig på historiske fliser i grønntone til vår yttergang, - men det blir vel en god stund til vi gjør noe med det ennå. Kunne tenkt meg de i deler av kjøkkenet også, men det blir nok aldeles for drøy kost for SalongVerten, hehe...
   Har ikke glemt daten vår forøvrig. Jeg lar høre fra meg. Kos deg med alt av spennende og kreative prosesser om dagen. Klem fra Beate

   Slett
 2. Takk for gode ord som jeg velger å legge inn i tankene en fredagsformiddag:) Jeg kjenner også meg igjen i det du siterer fra an-margrit og deg selv:) Å leke seg som stylist her hjemme *ler* er bare LIVET enkelte dager! Og andre dager så fylles energikontoen ute. Kanskje i en interiørbutikk som er ekstra fin. Og det som kanskje inspirerer mest er når jeg tar meg en tur innom studioet til en lokal kunstner. Ser hva hun skaper og får lyst å skape noe selv! Det er så fint at vi kan inspirere verandre til å være enda mer kreative! Også er det jo veldig fint med en ny blogger som deg som utfordrer tankene litt òg:)!Og minner èn på å være bevisst på hva som tar og gir energi! God helg til deg! Klem fra Iren:)

  SvarSlett
  Svar
  1. Takk for nok en koselig kommentar, Iren! :-) Hilsener som dette gjør at energikontoen min får ytterligere påfyll kjenner jeg! :-) Hva slags type kunst er det du er mest opptatt av? Du lager litt selv også, gjør du ikke? Blir jo litt ekstra nysgjerrig på tanken bak navnet på bloggen din? Riktig god helg til deg og.

   Slett
 3. Så fin blogg - moromt å oppdage noe nytt når jeg for en gangs skyld soser rundt i blogge-land. Liker bildene og teksten din, og de to stolene i header-bildet ditt... Eeeeelsk!

  Det er fort gjort å glemme seg selv litt, spesielt når det kommer små, nye medlemmer i familien - men viktig å ta seg noen friminutter for å tømme eller fylle - alt etter som.

  Følger deg videre, og god helg til deg og dine :)

  SvarSlett
  Svar
  1. Hei på deg, - ny følger jo. Wow! Så hyggelig at du liker bloggen min. Og for en fantastisk blogg du har selv! Akkurat vært inne og kost meg med alle DIY-prosjektene dine. Du verden så kreativ du er. Digger navnet på bloggen din forresten - ordentlig artig! Legger meg til som følger hos deg også, og gleder meg til å følge kreativiteten din videre! God helg til deg og resten av gjengen din!
   Hilsen fra Beate

   Slett
 4. Hei Beate
  Skjønner godt tematikken rundt "å ta vare på seg selv" har presset seg på med et syv måneders barn i huset. Da jeg hadde fått begge guttene mine i løpet av 14 måneder, var det sååå luksus bare å rekke og vaske håret eller ta en kaffekopp helt stille og rolig en timinutters tid.
  I dag kan ting som er energigivende være; å blogge (som deg), å sitte i haug med glade stoffer og sy, en lunsj med ei god venninne, å be venner på middag, gå en lang tur i frisk luft eller spille kort med gutta mine.
  Å blogge er jo supert i en svangerskapsperiode tenker jeg, man har liksom kontakt med verden der ute midt i bleieskift og amming.
  Finfin helg til deg!
  Klem fra Kaspara

  SvarSlett
  Svar
  1. Heisann, heisann, Kaspara! :-)
   Du får virkelig sagt det! Kjenner meg fullstendig igjen i beskrivelsen din ovenfor. Måtte nesten smålelitt når jeg leste den. Fett hår og ufresh makeup er vel mer regelen enn unntaket her om dagen er jeg redd.... Kremt! Men kaffe, - kaffe må jeg ha altså, uansett! To småtasser i løpet av 14 måneder er forøvrig aldeles I M P O N E R E N D E ! Er du like effektiv i kortspill også tipper jeg gutta får trenet den optimale frustrasjonsterskelen gitt, hehe! :-) God lørdag til deg

   Slett
 5. Nydelig tekst kjære Beate, og så supert at det har blitt enklere å kommentere! Klem fra Mari

  SvarSlett