søndag 26. mai 2013

Et bord til begjær og en krok til besvær...

 Vi har en krok i stua som fra dag én har vært gjenstand for frustrasjon og forandring. Flere som er  hjemsøkt av "varme-pumpe-monsteret"?  
Vi har hatt alt mulig foran denne kladasen av en nødvendighet. Forleden kom jeg imidlertid på at mitt gamle Fretexbord - ispedd en lettere makeover- om mulig kunne være noe av det bedre å fylle plassen med? 
Selve bordet er igrunn en historie for seg selv... Det kostet meg en natts søvn, lettere frostskader og tidenes forkjølelse. Men, hva gjør man ikke når drømmebordet dukker opp? Jeg stod i alle fall en sprengkald vinternatt i kjip kø foran Fretexbutikken på Grünerløkka, for å komme aller først i køen når vindusutstillingen skulle selges. De av dere som har bodd i området vet hvor rift det er om godsakene i de utstillingsvinduene der!
Slik ser det altså ut nå. Bordet har fått seg et par runder med gråfargen S5500-N (Lady supreme finish). Og, ettersom salongverten har så grassalt lange ben har han endelig fått den fotskammelen han har drømt og mast om i lange tider. Godt gjenbrukt den også, - hvis noen skulle være i tvil, haha!
Bordet har sågar låsbart rom til dyrebare tidsskrifter og interiørblader, noe som igrunn er ganske kjekt når en har ei lita salongspire som gjerne tar seg en knask eller to av lesestoffet så raskt hun får anledning. 
 Falmet og gyselig trekk til tross, krakken fikk i alle fall påmontert hjul og ble malt i samme farge som bordet. Skjønt, nå angrer jeg litt på at jeg malte den, trur eg?...
Valdressauen Ruth ankom en vakker aprildag - etter at mine foreldre hadde hatt seg en litt for dyr handlerunde i Bogstadveien. Jeg ble så glad at jeg kunne grine! Rutta-tutta-schmukka! :-) Har lengtet etter deg i årevis, selv lenge før jeg fikk barn.
Med dette lille glimtet fra salongen ønsker jeg alle gamle og nye blogglesere en fortreffelig søndag i solskinnet!

18 kommentarer:

 1. Denne kommentaren har blitt fjernet av forfatteren.

  SvarSlett
 2. Ja, varmepumper er virkelig en utfordring. Syns du har løst det bra. Det bordet var utrolig fint og spesielt. Har ikke sett maken!
  Gratulerer så masse med topp-plassering i bruktduellen! Du var en av mine favoritter, så det var stas:) Vel fortjent!
  Og tusen takk for gratulasjoner og lykkeønskninger til meg og Alle Tiders Hjem:) Det nærmer seg åpning med stormskritt, og jeg er rimelig stressa. Men med et smil om munnen:)
  Klem, Elin

  SvarSlett
 3. Dette var jo perfekt, nydelig med gråfargen og hjul på puffen, så lurt;) Ha en fin søndag videre i solen, klem W

  SvarSlett
 4. Hei på deg!!
  For et fantastisk fint bord! Har aldri sett lignende.. Ble veldig fint i grått. Likte så godt pallen med hjulene, ble så stilig! Har et bord på vaskerommet som stod igjen fra de forrige eierne, kanskje det blir grått nå....ble inspirert til å gjøre noe med det da jeg så bildene dine:-)
  Vi har to varmepumper, like stygge begge to.....Den ene står i spisestua og er godt synlig, ikke pent, men blir på en måte vant til den....
  Nydelig vær her i dag! Har grillet med gode venner, solt meg og hatt på sandaler!! Til å bli glad av:-))))
  Ha en flott ny uke:-)
  Klem Siri

  SvarSlett
 5. Åååå så nydelig bord,du har så masse fine skatter rundt deg!
  Kjenner til det med varmepumpe,Hihi dei har ikkje dei finaste designet alltid men dei er så gode å ha og:)stilige stolen og,så glad eg oppdaga bloggen din for her hos deg er det masse inspirasjon å hente:)
  Håper du har hatt ei fine helg,her har det vært sol så har vært deiligt:)

  Nyt kvelden!
  Klem fra Lillian

  SvarSlett
 6. Heldige oss har ikke varmepumpe, men ny leilighet med balansert ventilasjon og gasspeis. Men må si jeg misunner deg litt møblene dine...kjempestilige, liker gyngestolen veldig godt:)

  SvarSlett
 7. Hei på dei .:)
  Takk for fiiin helsing hos meg:)
  Må bere sei eg misunner deg at du har mulighet til å skjule varmepumpa, og særlig med så mange fine skattar :) Vår heng halveis midt på veggen over tv, ikkje noko på den veggen der som er fint med andre ord,hihi ;)
  Ha ein fin kveld!
  Klem Gina

  SvarSlett
 8. Ååå! Så flott det var blitt :-) Synes det var en nydelig krok. Monsteret la jeg heller ikke merke til ;-) Hi-hi.

  God tirsdag!
  Klem fra Monica.

  SvarSlett
 9. Hi there! I just wanted to let you know I featured your home on my blog today. I hope you enjoy the feature; check it out here: http://www.drifterandthegypsy.com/a-wonderful-wonderful-home/. :)

  Best,

  Micaela

  SvarSlett
 10. Heisan Beate
  He,he.. jeg SÅ faktisk ikke den varmepumpen jeg men bare det spennende bordet. Det sier litt siden jeg er en ytterst varmepumpe-allergisk dame. Far i huset har gitt opp drømmen om varmepumpe for husfredens skyld... Som sagt jeg så den ikke hos der.
  Våre kjære naboer har også en genial varmepumpeskjuler. De har kjøpt en stilig benk/bord helt enkelt i formen, bare en bordplate med en sideplate på hver side. Under benken står varmepumpen. På benken ligger et skinn henslengt og noen fine steiner fra naturen, et kubbelys osv. Det ble virkelig lekkert!
  Bordet ble supert i grått synes jeg, litt lettere på et vis siden det er et litt "tungt" og massivt bord.
  Glad helg til deg og dine! Jeg reiser til Køben i helgen på Nib`s bloggtreff og gleder meg stort. Det blir sååå morsomt å treffe alle de andre, gå i interiørbutikker, spise god mat og lytte til spennende foredragsholdere.
  Får ta mange bilder!
  Klemmer fra Kaspara

  SvarSlett
 11. Varmepumpe, hvilken varmepumpe?
  Den skjulte du jo på et nydelig vis! Du har det sååå fint!
  Jeg har også et slikt monster i min stue. Dessverre et nødvendig onde da huset er bygget i 1892.
  Stakk egentlig bare innom for å ønske deg en fortreffelig god helg! Kos deg i sola:)
  Her er det jobbehelg, men noen må jo holde helsevesenet gående imens dere andre koser dere ;)

  Go fredag Beate:))
  Klem Celine

  SvarSlett
 12. Vi har ikke varmepumpe- enda- men jeg har absolutt tenkt tanken...den er ikke lett å skjule. Men synes deres hadde en veldig fin plassering nede på veggen- ble jo veldig koselig i den delen av stuen nå- lekker den sauen. Her går det sauer på andre siden av elva- så jeg får nøye meg med bjelleklangen fra dem;)

  SvarSlett
 13. For en flott krok du har her ! :) Jeg har blitt så glad i bloggen din.

  Fretexbordet er jo kanonfint, slik som resten av stuen din! :) Vi har ikke varmepumpe (dessverre!!) - så kjenner ikke til det problemet, men jeg syns virkelig du fikk skjult den godt.


  Håper du har hatt ei fin helg.
  Stor klem fra Lite hi

  SvarSlett
 14. Hvor ser det bare flot ud!! Jeg er vild med din indretning og du forstår virkelig at få alt ud af det. :-) SMUKT.
  Rigtig god dag :-)

  SvarSlett
 15. Virkelig verdt å stå i kø for det bordet. Kjempestilig foran varmepumpe hos dere. Vi har gjemt varmepumpe under den åpne trappa ned til kjellerstua. D

  SvarSlett
 16. Heisan Beate på en regnværskveld
  Sandefjord kaller! Plutselig begynte det å striregne her senkveld, litt koselig å titte ut og ingenting er jo som å ligge under dyna å høre regnet piske mot ruta.
  Tusen takk for koselig hilsen! Du skulle vært med til Køben!!! Disse bloggtreffene er alltid så koselig. Selv om man aldri har møtt hverandre før, er det som man kjenner dem man har hatt kontakt med via kommentarfeltet. Det er liksom som man treffer gamle kjente, litt surrealistisk det der og veldig moro.
  Neste gang burde du hive deg på! Du får "øve" deg på sensommeren med meg, hi,hi.
  Det fantastisk nydelige bildet ditt fra Bruktduellen ble snakket om, det skal du vite og flere nevnte deg og at du virket så hyggelig. Du gir alltid så gode og "ordentlige" kommentarer, det er ikke noe som er kloret ned i hyrten og styrten liksom.
  Det er alltid koselig at rosen kommer fram til den det gjelder!!
  Så fint å høre at du liker måten jeg skriver på forresten. Jeg er egentlig veldig glad i å skrive, og ofte føler jeg at jeg kunne gjort mer ut av selve skrivingen når jeg lager blogginnlegg. Noen ganger går jo det hele en smule fort.
  Nå får jeg leke selskapsdame for far i huset som er kommet hjem fra kioskvakt på fotball-klubbhuset.
  Ha en god natt og en strålende morgendag, Beate!
  Klemmer fra Kaspara


  SvarSlett
 17. HEi hei!! For en herlig blogg du har!! Jeg fant frem til deg på NIB, og må jo selvfølgelig få gratulere med seieren i bruktduellen! Supert at noen som er ny får vist seg litt frem, synes nå jeg :D Selv er jeg også rimelig fersk - begynte i slutten av juli i fjor, og synes dette er veldig gøy. Som deg er jeg også veldig glad i gamle saker, og syntes virkelig det bordet var helt nydelig! Du skriver flott, og morsomt, jeg koser meg her inne hos deg, og legger meg til som følger ;) Helgeklem fra Edel

  SvarSlett
 18. superfint! :)

  klem fra
  Åpent^hus

  SvarSlett