lørdag 22. juni 2013

Flokken min

Et av mine forbilder er professor i sosialmedisin, Per Fugelli. Måten han løfter frem menneskets grunnleggende behov for å leve i fellesskap med gode, omsorgsgivende, trygge og nære, kjenner jeg treffer både mennesket og psykologen i meg med stor kraft. "Mennesket er ikke et 1-tall, det går ikke an å leve i individuelt isolat", som han sier det. "Vi er skapt til å leve i flokk og du blir dannet av måten du danser med flokken din på. Derfor blir egenskapene til flokken vår så viktige". 
Inspirert av Fugellis "flokkbegrep" har jeg fått laget meg dette vakre og personlige smykket, som symboliserer min nærmeste flokk. Smykket er laget av skjønne An-Magritt med nettbutikken shop.anmagritt.no.
An-Magritt driver også en nydelig blogg, - virkelig vel verdt et besøk, for de av dere som ikke har oppdaget denne! For å la deg inspirere av hennes vakre bilder og motiver, trykk her. (Hun vant forøvrig publikumsprisen for Norges vakreste hjem i 2011, hos Bolig Pluss. Jeg er en stor fan, som dere skjønner, hehe!). 
Foto; An-Magritt Moen.
Nå, hvordan står det til med deg og din flokk om dagen? Er du der du skal være? Enkelte ganger i livet har vi behov for å stoppe opp. Løfte blikket. Kjenne etter og vurdere kvaliteten på de relasjoner vi er en del av. Og her er det ikke kvantitet men kvalitet som teller! Kanskje er det på tide å gjøre noen endringer? Eller muligens er du akkurat der du skal være?
Med disse viktige spørsmålene og anmodningene ønsker jeg deg og flokken din en riktig god sommer! :-) Her har vi akkurat startet 5 ukers ferie, og jeg kjenner at det gjør meg inderlig godt!
God klem til alle mine trofaste lesere! Når jeg tenker etter, tror jeg jommen meg dere er en del av flokken min dere også....

7 kommentarer:

 1. Flott innlegg. Viktige ting du skriver om i dag. Morsomt med originalt smykke. God sommer til deg og din flokk også. D

  SvarSlett
 2. Godt skrevet Beate!
  Hva er vel vi mennesker uten flokken vår? Enten det er venner, kolleger eller familie. . Som Fugelli sier; hva om du hadde vært det eneste mennesket her på jorda, hvem hadde du da vært? Vi er og blir et produkt av vårt sosiale miljø og opplevelser med andre mennesker på godt og vondt....
  An-Margritt lager virkelig flotte smykker!
  Dette smykket står også på min ønskeliste, orginalt og personlig, det liker jeg. Skjønner at du er fornøyd:)
  Tilbake til Per Fugelli. . det er en utrolig klok mann som jeg tror vi alle kan lære mye av. Var så heldig å være på låveseminaret i Heddal hvor han holdt foredrag på onsdag. Et foredrag som virkelig satt igang de små grå, flere tanke eksperimenter og gode refleksjoner bla om døden.God blanding av alvor og humor. Spennende og inspirerende! For en mann!
  Vel uansett, fortsatt god lørdag:))
  Hilsen fra Celine

  SvarSlett
 3. Nettopp disse ordene om flokkene var utgangspunket for en tale jeg fikk i fjor. Min beste venninne hadde laget en flott tale om nettopp det å være en del av flokken.
  Gode ord til ettertanke:)

  Og smykket ditt er nydelig:)

  SvarSlett
 4. Takk for at du deler gode tanker.
  Nyyyyyyydelige smykker det der. Må ha meg et etterhvert.
  Klem,Anette

  SvarSlett
 5. Hei Beate:O)!

  Nå har jeg fått oppdatert meg på dine siste bloggposter og må bare si jeg koser meg hver eneste gang jeg kommer på besøk her hos deg:)! Fargene du setter sammen er helt etter min smak og treffer meg hver bidige gang. Herlig og inspirerende:)!

  Jeg er så enig med deg! Det er kvaliteten på relasjonene som teller ikke kvantiteten. Per fugelli er også en av mine forbilder. Ser så opp til den mannen! Han har mye visdom å komme med. Det er så godt å være "flokkdyr" og ha en egen flokk:). Også er det veldig hyggelig å få delta i "blogg flokken" din her på salongen:).

  Ha en fiiin helg! Klem fra Iren

  SvarSlett
 6. Nå, du herlige Beate! TAKK, takk, takk for så fine ord om meg og butikken min. Jeg rødmer helt opp til ørene.
  Jeg pakker alle ordene inn og tar de med i <3 mitt.

  SvarSlett