torsdag 4. desember 2014

Lampefetisj og samlivskompromisser...

Det er ingen hemmelighet at jeg er fullstendig hekta på lamper. Bortimot avhengig, ville du få til svar, om du spurte Salongverten. I årevis har jeg samlet på utallige lampeskjermer, føtter, lampetter, ledninger, stativ og lysbrytere. "Du vet jo aldri når du kan få bruk for en, eller hur?" I flere omganger har vi forgjeves forsøkt å rydde, både på loft og i kjeller, uten at samlingen har blitt merkbart mindre av den grunn.

Gamle retrolamper er utvilsomt favoritten. Gjerne i kombinasjon med mer moderne og minimalistisk interiør forøvrig. Og skulle det ha seg at jeg var så heldig å finne en lampe på loppemarked (hvilket jeg jo gjør relativt ofte), med det minste bittelille innslag av teak-treverk i seg, er jeg fortapt og lampesamlinga på vei oppover. Igjen!

Bubblelampene til George Nelson har nettopp mye av det tidløse, organiske, retropreget over seg, samtidig som de er moderne og solide. Lykken var derfor stor da jeg i sommer endelig fikk min egen. Nå henger den over spisebordet vårt og kaster vakkert lys over alt fra antibiotikaresistente kyllingmiddager til mer koselige samlingsstunder med familie og venner.
Kilde: Popsugar

Lampa ser imidlertid ikke ut til å bli den siste av sitt slag i heimen. Er man lampefrelst kan man nemlig lett kjøpes for en lampe eller to eller ti, - noe salongverten definitivt har lært seg å utnytte - skjønner jeg nå! 
Kilde: Domino

Det har seg jo sånn at vi tegner nytt kjøkken om dagen og salongverten har alltid ønsket seg en kjøkkenøy. Og vi snakker K J Ø K K E N Ø Y, folkens! Ikke noe fislete saker men dimensjoner, så klabert. Intet gjøres halvveis hos den karen der, ei heller løpemeter benkeplate. Fruen derimot, fruen vil jo aller helst ikke ha noen kjøkkenøy, overhodet. Ikke. Nada. Nichts. Aller minst en stor en. 
Kilde: Est Magazine

Men, hva gjør man ikke´a, om bestikkelsen blir solid nok? 
Som en George Nelson Cigar Wall Sconce eksempelvis? 


Ooooh! (puste med magen nå ja). Jeg vet i alle fall hva JEG gjør….
Bukker! Nikker! Neier! Tørker gledestårer og lar meg gladelig forføre. VIPS SANN og du store alpakka! Der var visst hele, enorme, durabelige, kjøkkenøya glemt også. 


   
Da gjenstår det vel bare å håpe på at "nøytraliseringseffekten" er like formidabel, når lampa omsider er på plass. Opp skal den i alle fall, og det over selveste kjøkkenøya og gode greier. Faktisk tror jeg det kan bli riktig så bra, når jeg tenker etter. 

Lenge leve kreative kompromiss! Og vakre lamper selvsagt...    

6 kommentarer:

 1. Knegg! 😄 Det kommer til å bli kjempefint. Også kan dere ha deres egen lille øyafestival, i kombinasjon med en lysfest. Da kan du stå der og glitre som en Ari Behnsk, henført, lysfontene under den nye lampa.
  Let there be light - and peace in the home. 😊

  SvarSlett
 2. Du altså.... Det overrasker sikkert ikke, men de lampene der får meg virkelig til å sikle. *ELSK* Skjønner godt at du lar deg overtale til kjøkkenøy når du blir fristet sånn. For øyeblikket har jeg har lagt mitt elsk på Gong lampene. Vurderer å ta en dagstur til Eske butikken i Oslo, en vakker dag, når jeg har spart nok penger.

  Har fortsatt tilgode å komme over lamper med teak på på loppis, men jeg har endel "lux" aktige lamper liggende på lager. Og hadde jeg finnet fler så hadde nok de blitt med hjem også. Men spørr du mannen om hva som er min loppe-fetish så må det være stoler. Mannen lurte fælt på om jeg ikke skulle åpne stol-butikken snart ;).... knegg knegg.

  Alltid koselig å lese dine innlegg! Klem Madelén

  SvarSlett
 3. Åhhh, har prøvd før og prøver igjen!! Våre tekniske ting begynner å svikte her i huset! Hihi, superbra deal!! Og gleder meg vanvittig mye til resultat:) Og de lampene, kjenner meg sååå igjen! Får aldri nok:) Og takk for herlige ord hos meg:) Og dette hadde vært såå stas og møtt deg ordentlig i 2015:) Ha en finfin førjulstid til tross for oppussing flinkiser :) klemklem

  SvarSlett
 4. iPad henger seg opp og lever sitt eget liv, men håper det ble forståelig :)

  SvarSlett