søndag 1. mars 2015

På´n igjen...

Jeg har det med å få diverse diller. Særlig på intriørfronten. Her kan jeg bli fullstendig hekta - nærmest irriterende visuelt okkupert i perioder. Derfra er veien som oftest kort til søvnløse netter, maraton i bruktbutikker og autosøk på Finn.no. Ikke få ganger har jeg stått på huet i støvete samlekasser hos "Skrot Tor", på leting etter akkurat den ENE duppeditten, før jeg omsider har fått sjelefred. Det er vel bare å innfinne seg med at en av mine laster, eller snarere lyster, har kommet for å bli.
For tida er det altså gammel tysk keramikk som G J E L D E R !
Jo mer hauggamle, bortgjemte, nedstøvete og originale - jo bedre. Hadde du tilbudt meg noe lignende for et halvt år siden hadde jeg garantert betalt deg for å slippe å få rakkelet i hus.
Unektelig komisk blir det derfor, når jeg senere står i den samme bruktsjappa og begjærlig griper etter min egen vasedonasjon fra forrige rydderaid i heimen. Full av entusiasme, iver og nyforelskelse over mitt eget gamle skrapgods. Synes jeg høre pappa uttale: "Jaaa, Beate, den så vi ikke komme"… For ikke å snakke om Salongverten, når han oppdager at det regelrett har kostet oss penger å få eget spetakkel i hus. Igjen! (Hørte jeg noen nevne Sareptas krukke?).
Uansett. Denne skattejakten hadde ikke på langt nær blitt så vellykket om det ikke hadde vært for en av de ansatte i bruktbutikken. "Retrokongen", som han med rette kaller seg på instagram - one to follow. En mann som i sannhet lever opp til sin tittel kan jeg avsløre.
Forrige uke grep han fatt i meg på min ukentlige raid i bruktbutikken. Vel vitende om at jeg den dagen (også) saumfarte hyllene etter billige tyske keramikkskatter. "Om jeg var interessert i en av de store W-Germanyvasene han hadde funnet? Kunne ikke den passe inn i samlingen min, mon tro?"  O´ lykke! Så får det heller stå sin prøve at den ble solgt til meg på flekken der og da, uten så mye som et motbud eller en auksjonsklubbe i mils omkrets, noe som opprinnelig var planen fikk jeg vite. Heldige meg! Takk for innsidehandelen, Are! 

Liker du stilen og er ute etter tips til måter å kombinere disse gamle retrovasene på, finnes en mengder av inspirerende bilder på Pinterest eksempelvis. Nedenunder er noen av de jeg har funnet og liker godt.
Søstra til blomstervasen min gitt! (Link til kilde her).
Bilde: Tia Borgsmidt via Houseofc.nl

HJERTENS GOD NY UKE TIL DERE ALLE! 

8 kommentarer:

 1. I love your style and men do I love retro ceramics.
  Always so good to come in here and thank you for this beautiful post.
  klem
  Stína Sæm

  SvarSlett
 2. Så kult at du fikk muligheten til å kjøpe den på den måten :)
  Takk for røffe retroglimt :)

  SvarSlett
 3. Fin fyr altså!
  Jeg dro med meg et oransje beist av en WG-vase fra Danmark for et par år siden. Ble sendt videre. Har oppdaget at rødt, gult og oransje er noe som bare kan forekomme i små doser her hjemme. Falt meg aldri inn og spraymale den, men det hadde jo blitt litt feil det også. Håper den kom til et godt orange hjem :)

  SvarSlett
 4. Knegg! 😄 Elsker at du betaler for dine egne donasjoner. 100 % kostelig!
  Skulle gjerne avlagt hjernen til salongverten et besøk da....og sjekket kortisolnivået hans samtidig.
  Men den store grønne vasen er veldig kul. Skikkelig retrokul.

  SvarSlett
 5. Jeg forstår meg godt på forelskelsen din. Jeg har fått det samme opphenget som deg, og har pinna flere av de samme bildene på min Pinterestkonto... Jeg har nok ikke hatt like mye flaks på mine brukthandelbesøk enda, men den som leter osv... Nydelige bilder du har tatt fra hjemmet ditt -de hauggamle skattene gjør seg virkelig hos deg..! :)

  Fin ny uke til deg.


  Hilsener fra Monja

  SvarSlett
 6. Ja, skjønner godt at "jakt" instinktet kommer frem når du er hos "SkrotTor". Har kun vært der 1 (!!!) gang før og jeg husker at jeg ikke hadde beregnet god nok tid. Så gjett om jeg har lyst på en tur til i sommer.

  Og du..... jeg har en liten (überkul keramikkvase..tror ikke det er en tysker) som jeg hadde tenkt til å selge for et par tiere eller no på markedet til høsten. MEN jeg skjønner jo nå at den vasen får sikkert et mye bedre hjem hos deg. Så da vet du det! ;)

  SvarSlett
 7. Morsomt!
  Mitt motto er å aldri kaste noe, bare rotere litt på tingene, gi de et opphold i en bod noen år og hurra! så blir de skatter igjen :)

  SvarSlett
 8. Takk for koselig kommentar på bloggen min :-) så fine vasar du har! Eg kjenner meg godt igjen i det du skriv om å fare land og strand etter ulike brukfunn. Eg har hatt dilla på ulike servise, og hadde ei periode så mange at eg faktisk måtte selge unna. Slike vasar som du har funne har eg sett lite av på min kant av landet. Lykkt til vidare på jakta etter bruktfunn! Klem

  SvarSlett