onsdag 18. mars 2015

Skreddersydd sofakrok på kjøkkenet

Jeg har vært hos det som definitivt må være den flinkeste og blideste møbeltapetsereren i hele grenland - Øzgus Kus, driver av "Modern Møbeltapetsering" i Porsgrunn.
Selv over en dårlig telefonlinje, stappfull av influensa og vage instruksjoner fra en kresen kunde, skjønte han umiddelbart hva jeg var ute etter.
Og viola! Det ferdige resultatet ble en nydelig, solid og slitesterk sittepute til det nye sofahjørnet på kjøkkenet vårt. Flott, hva? TUSEN TAKK for vel utført arbeid og koselig besøk i et skikkelig møbelverksted.
For en som  alltid har interessert seg for rehabilitering og redesign av gamle møbler, var det ekstra stas å få et innblikk i en slik unik håndtverksprosess. Kanskje stammer noe av fascinasjonen fra min egen farfar, som var en anerkjent møbelsnekker i sin tid? En dag har jeg tenkt å ta meg et kurs i møbeltapetsering. En konkret drøm som definitivt må realiseres!
Flere gode hjelpere har bidratt denne gangen, blant annet mamma og min kjære venninne "TanteGuriGuri". Desverre arvet jeg verken mamma eller Ninas talent med symaskinen. Heldigvis er begge lette å be (og gode til å lese mine kronglete mønsteranvininger, hehe).
 Inspirert av Louise Roes "Architect-decorative-pillow" laget vi vår egen utgave av hennes kule putedesign. I eksakt det stoffet og de fargene jeg ønsket. 
Salongverten er dog ennå ikke helt overbevist om den såkalte "strenge looken". Vi får satse på at mere-exposure-effekten, som vi kaller det i psykologien, kommer til unnsetning denne gangen også...
Populær er i alle fall sitteplassen allerede blitt. Hos både store og små.
I neste blogginnlegg lover jeg å vise solide FØR og ETTER-bilder av kjøkkenet i sin helhet.
Bare å glede seg - om jeg må si det selv. Tror vi kan påberope oss extreme makeover ja! 

4 kommentarer:

 1. Åhhh såå utrolig lekkert, elsker ALT :) den sitteputen da, tror jammen vi må til Porsgrunn snart jeg:) Og de putene da, digger fargene og mønstrene :) Og gleder meg som en unge til å se før/ etter bilder av kjøkkenet:))
  Og dere er så søte <3 Nattinatt og klemklem

  SvarSlett
 2. Heisan Beate
  Gratulerer med flott kjøkkenkrok! Det er utrolig koselig med en slik sittebenk på kjøkkenet og for noen supertøffe grafiske puter! Imponert over pute-kreatørene!! Så koselig bilde av deg og lillemann også.
  Da gleder jeg meg til neste innlegg! Du er så flink til å vise hele prosessen og dokumenter med før og etter-bilder. Her hjemme har vi tatt fatt på eldstemanns rom og det er nå helt strippet før panel kommer opp. Han ønsker et hvitt, grått og sort rom men null gjenbruk, ha,ha. Minstemanns rom står for tur etter dette og han har eksakt samme innredningsfilosofi som storebroren. Herlig dag til deg og dine, Beate! Klem fra Kaspara

  SvarSlett
 3. This is looking grate, and I cant wait for the before and after post.. and to see your complete kitchen. Love the photo of you and your little boy. so adorable <3
  hugs from the stormy Iceland
  Stína Sæm

  SvarSlett